koppkk5

Hattem - Giethoorn  woensdag 11 mei 2022

 

Wederom een mooie dag waarbij het wolkendek al snel plaats maakt voor de zon alleen is de ochtend wel beduidend frisser dan gisteren . De wind is west kracht 3 à 4 aan het begin van de dag en aan het eind toegenomen tot 5 Bft.

De palaver door Leo zoals gebruikelijk stipt om 8.30 uur waarbij we afscheid nemen van de Climalou. Tevens welkom aan de Rode Wolf waarvan de bemanning meteen met hun neus in de boter valt als gelukkige winnaar van de “hogehoedloterij” van Leo.
De Margalliti “palavert mee op afstand”. Ze ligt inmiddels weer in het water na een succesvolle reparatie in Zwartsluis en kan aansluiten bij de groep in Giethoorn.

Het landschap langs de vaarroute via o.a. de Gelderse IJssel, het Zwarte Water en de Beulakkerwijde is adembenemend; het frisse groen, de beroemde Hollandse wolkenluchten, de koetjes, de water- en weidevogels, kortom genieten.

Het schutten bij de Beukerschutsluis verloopt spontaan gedisciplineerd in kleine groepjes en tussen 13 en 14 uur druppelt de Kustervloot binnen in de haven van Giethoorn.

img-0794

Om 16 uur een gezellige steigerborrel om vervolgens per rondvaartboot te worden opgehaald voor een prima diner in Hollands Venetië.

img-0803
Uiteraard werden we weer “veilig thuis gebracht” onder het genot van een kruidenbittertje en fijne meezingers zodat we rond 23 uur en slechts een paar keer botsen aan wal konden stappen.

Anette van der Ster - Kuster Belle Ile


Copyright KusterKring 2024