koppkk5


Dag 2 Maandag 8 Mei 2023 – Dordrecht - Breda

Palaver : om 8:30 uur
Lokatie : Passantensteiger.
Vertrek : ivm brugopening vertrek in groepjes,
De brug van de haven draait om XX:00 en XX:30.


Route.
Uitvaart : Opletten Oude Maas oversteken en stuurboord wal houden. Uitluisteren sector Dordrecht VHF 79 tot 1000m beneden de bruggen en dan uitluisteren sector Heerjansdam VHF 4 tot aan de Kiltunnel .
Wellicht de kaartjes groter afdrukken op een aparte A4 als bijlage?
Zie kaartje van Varen doe je Samen.
De Afslag Oude Maas Dordtse Kil kan ook erg druk zijn.

knooppuntenkaart-1-19-dordrecht
Uitvaart Dordtse Kil Hollands Diep oversteken Zie plaatje met advies route.

knpt-1-22-moerdijk-nieuw

Daarna Amer op en oversteken naar de Biesbosch – Noordergat van de Visschen – Ruigt – Steurgat –Middelste Gat van het Zand – Spijkerboor. (Degene die de Biesbosch over willen slaan varen de Amer verder op tot de afslag Amertak .) Stukje stroomafwaarts op de Amer, dan afslag Amertak (Oosterhout) – Wilhelminakanaal – afslag Markkanaal - (Marksluis) – Mark.


Breda : Spoorbrug H40 en Trambrug H32. Schepen die niet door de Trambrug kunnen, mogen daarvoor afmeren. De andere varen door naar Breda Passantenhaven.

Indien u Breda binnengevaren komt, treft u eerst Passantenhaven de Werve. U vaart vervolgens onder de spoorbrug en de Koning Willem-Alexanderbrug (3.20 meter doorvaarhoogte, maximale diepgang 1.50 meter) door om de eerste steiger van Passantenhaven Breda te zien liggen aan de rechterzijde. Vaart u hier voorbij en onder de Hoge Brug door, dan komt u uit bij de tweede steiger in de Haven van Breda.
Aan de eerste steiger, aan de Nieuwe Prinsenkade, is dubbel liggen toegestaan en aan de tweede steiger, in de Haven, niet.


Haven info : Liggeld zelf betalen.
Afstand : 55km

Sluizen : Marksluis
Bruggen : alleen de laatste brug slechts H32 andere bruggen geen probleem.


Middag/avond programma: naar eigen inzicht in te vullen. Breda centrum op loopafstand. Kijk op : https://www.welkominbreda.nl/nl


Copyright KusterKring 2021